TABARA DE ZI sau TABARA DE O SĂPTĂMÂNĂ ÎNTR-O LOCAŢIE MONTANĂ (în luna iulie a fiecărui an)
Argument
Vârsta copiilor este foarte importantă. Taberele educaţionale sunt organizate în funcţie de vârsta copilului. Copiii îşi dezvoltă cunoştinţe şi abilităţi. De asemenea, experienţele legate de convieţuirea cu alţi copii, departe de părinţi, sunt extrem de importante. Socializează şi relaţionează, leagă prietenii, sunt încurajaţi să ia decizii şi să se descurce. Devin mai conştienţi de propria valoare şi capătă încredere. Este un prim pas spre viaţa de adult", spune Maniţiu ¬Özmen.
GRUP ŢINTĂ: Elevi din clasele I-VIII din comunitatea de rromi şi medii defavorizate care au participat la programul de Meditaţii organizat de Fundaţia Porţile Deschise, Centru de Zi, Gherla pe parcursul anului şcolar încheiat.
Scopul proiectului:
Scopul taberei este de a forma copiilor spiritul de integrare într-un colectiv, de a forma independenţă în desfăşurarea activităţilor zilnice (îngrijirea corporală, servitul mesei, etc.), de dezvoltare şi întreţinere a condiţiei fizice, de a dezvolta în ei principii creştine sănătoase şi nu în ultimul rând de divertisment şi recreere.
OBIECTIVE pentru copii:
- Să înveţe să lucreze în echipă;
- Să înveţe comunicarea eficientă şi constructivă;
- Să dezvolte spiritul de sacrificiu şi de slujire;
- Să dezvolte un organism sănătos, entuziasm pentru activităţi în aer liber, obiceiuri bune şi sănătoase;
- Să se încurajeze buna dispoziţie şi simţul de împlinire;
- Să dezvolte încredere de sine, responsabilitate, auto-încredere, acceptarea altora şi o atitudine pozitivă faţă de ceilalţi copii;
- Să dezvolte principii creştine de viaţă sănătoase.
Parteneri in proiect: Sponsori din strainatate
Fundatia ``Portile Deschise``Centru de Zi
Tineri voluntari din Gherla
Descrierea proiectului:
-înscrierea copiilor în programul taberei prin taloanele pe care părinţii le-au completat şi le-au semnat, fiind de acord cu condiţiile prezentate în talon.
-pregătirea programului zilnic de către personalul Centrului: lecţiile pentru copii, jocurile, cântecelele şi de asemenea resursele materiale necesare: sala de sport a şcolii Generale nr. 2, Gherla; materialele de sport necesare activităţilor de recreere în aer liber, materiale didactice necesare organizării lecţiilor: Biblii, hîrtie de scris , pixuri şi creioane; instrumente muzicale necesare activităţilor muzicale;
-Desfăşurarea zilnică a activităţilor pregătite finalizate cu realizarea unui portofoliu care va cuprinde fotografii şi impresii ale elevilor şi voluntarilor care au participat la tabără.